Participa!

Assemblees

Les Assemblees de l’AFA Lavínia serveixen per decidir temes estructurals de l’AFA, com ara canvis a les normes de funcionament general (Tal Com Som i Estatuts), els càrrecs, etc. S’acostumen a fer amb periodicitat anual a l’anomenada Assemblea General Ordinària, on es fa un balanç del curs passat i s’hi expliquen les possibles novetats del nou curs, però també es poden convocar Assemblees Extraordinàries si sorgeixen temes importants que no poden esperar. A les Assemblees del AFA tothom hi té veu i vot per igual. Hi pot participar qualsevol que sigui soci/a del AFA, i totes les famílies reben la informació sobre aquestes convocatòries amb antelació: tal i com se’ns indicarà cada vegada, en cas que hi vulguem assistir, cal confirmar-ho amb un correu a afalavinia@gmail.com.

Juntes

A les Juntes de l’AFA Lavínia s’hi tracten els temes quotidians relacionats amb el dia a dia i el funcionament bàsic de l’AFA, com ara el seguiment de les activitats extraescolars, els esdeveniments organitzats per l’AFA, propostes diverses, etc. Qualsevol que sigui soci/a de l’AFA hi pot participar, però prèviament cal avisar amb un correu a afalavinia@gmail.com per tal d’afegir a les persones interessades a un llistat de possibles socis/es assistents, als quals se’ls notifica les convocatòries de les Juntes i com connectar-s’hi. A les Juntes del AFA tothom hi té veu, qualsevol pot donar la seva opinió dels temes que es tractin i fer noves propostes, pero només hi poden votar les persones vocals de les comissions. Per ser vocal, tan sols cal ser membre d’una comissió i demanar ser vocal: en ser-ho, et compromets a assistir regularment a les Juntes.

Comissions

L’AFA Lavínia compta amb diverses comissions organitzades per temàtiques. Es tracta de grups que treballen de manera coordinada per tal de gestionar diferents àmbits de l’AFA (vegeu l’apartat Comissions i Tal Com Som). Es pot ser membre d’una comissió i donar un cop de mà sense ser vocal ni assistir a cap reunió del AFA. Per formar part d’alguna de les comissions, podeu escriure un correu a afalavinia@gmail.com.


Petita guia de connexió a les reunions del AFA

Es molt possible que ja hagis fet altres reunions en línia, però per si de cas hem fet aquesta petita guia per connectar-se a les reunions de l’AFA.

Les Assamblees i Juntes de l’AFA les fem a través de Jitsi Meet, una eina de videoconferències. Per fer-la servir ens caldrà un dispositiu electrònic com ara un ordinador de sobretaula o portàtil amb webcam, un mòbil o una tauleta. També és recomanable disposar d’uns auriculars per poder sentir millor.

En cas que fem servir un ordinador de sobretaula o portàtil, tan sols haurem de clicar a l’enllaç que ens hauran enviat prèviament per tal de obrir-ho al nostre navegador preferit. Si no hem fet servir mai Jitsi Meet i depenent del navegador, és possible que us demani permisos per accedir a la càmera i al micròfon, que caldrà que accepteu. Abans d’entrar a la reunió, cal que escriviu el vostre nom i cognom per tal de identificar-vos. També haureu de desactivar el micròfon abans d’entrar a la reunió clicant a la icona amb forma de micro. Un cop introduït el nom i desactivat el micro, ja ens podem connectar a la reunió fent clic al botó “Join meeting”.

En cas que fem servir un mòbil o tauleta, tot i que també podríem obrir l’enllaç de la reunió en un navegador, és millor fer servir l’aplicació pròpia, ja que ens serà més fàcil de fer-la servir i en teoria hauríem de tenir menys problemes de connexió. Per tenir-la, tan sols haurem d’anar a la tenda d’aplicacions del nostre mòbil o tauleta, cercar “Jitsi Meet” i instal·lar-la. A continuació posem l’enllaç per instal·lar-ho en una de les dues botigues d’aplicacions més comuns:

Un cop tinguem instal·lada l’aplicació, procedim a obrir-la. Primer caldrà que anem a revisar les opcions de l’aplicació fent clic a la icona en forma de tres ratlles de la part superior esquerra de la finestra principal i anant a Settings (Ajustament / Ajustes). Aquí haureu d’escriure el nom i cognom per tal de identificar-vos i també marcar l’opció que permet iniciar amb el micro (audio) en silenci.

Un cop ja tenim configurada l’aplicació, podem clicar a l’enllaç a la reunió que ens han enviat prèviament. En cas que ens demani amb quina aplicació la volem obrir, caldrà que seleccionem l’aplicació de Jisti Meet. Si és la primera vegada que fem servir aquesta aplicació i depenent del sistema operatiu del vostre dispositiu, també és possible que us demani permisos per accedir a la camera i micròfon, que caldrà que accepteu.

Durant la reunió, per tal que tots ens puguem escoltar el millor possible i sense sorolls de fons, cal que tinguem el micròfon desactivat per defecte i l’activem tan sols quan vulguem fer ús del torn de paraula.

A més de veure i sentir els assistents, també disposem del xat, que podem fer servir per comunicar-nos entre nosaltres en format text. Si s’escau, hi ha la posibilitat que les votacions es facin per aquesta via. Si volem obrir el xat tan sols cal que cliquem en la icona de la part inferior esquerra.