Un desembre ple de notícies!

El passat 3 de desembre es va celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Aquesta celebració anual establerta per les Nacions Unides té com objectiu sensibilitzar sobre tot allò relacionat amb la discapacitat i fer-nos conscients dels beneficis de la integració de les persones amb discapacitats en tots els àmbits: polítics, socials, econòmics i culturals.

En ocasió d’aquest dia, “El diari de l’educació” (Fundació Periodisme Plural), ha dedicat un article a la nostra Bea, la Bea de tercer, i us convidem a llegir-lo perquè és molt interessant. “La millor escola per la Bea” parla del com s’integra a l’escola, de la relació amb els seus companys i companyes, així com de les dificultats que va trobar la seva família per aconseguir entrar a una centre ordinari. La Bea és segurament l’únic cas a Catalunya d’alumne amb síndrome d’Angelman que està escolaritzada a un centre ordinari.

El pedagog Josep Maria Jarque, pioner de l’escola inclusiva, diu que “situacions com les d’aquesta alumna els mestres les han de viure sense tantes angoixes; si aquests requisits es donen, i sembla clar que aquí s’estan donant, és que la Bea està al millor lloc on pot estar”.

Al capdavall potser amb el missatge que ens hauríem de quedar seria que “pels seus companys, no hi ha dubte que forma part del grup, i com a qualsevol grup uns la mimen molt i altres la tracten amb més indiferència. Però no és un element estrany, porten sis anys creixent junts!”

La_millor_escola_per_la_Bea_-_2014-12-04_15.30.50

Aprofitem aquesta entrada al bloc per recordar-vos que, com d’altres anys, l’AMPA sorteja una Cistella de Nadal. Els productes que la componen provenen d’una aportació gratuïta de 9NATURAL CUINA, l’empresa que ens proporciona l’alimentació a l’Escola. Els beneficis que se n’obtinguin es destinaran a les activitats d’Educació Especial (suport als infants, monitors acompanyants) que gestiona la Comissió per una Escola Inclusiva de l’AMPA. El preu és d’1€ per número, i els podeu comprar a la Mercè. El sorteig serà el dia 17 de desembre i es farà coincidir amb les 3 últimes xifres del número premiat al sorteig de la ONCE. En cas que no s’hagi venut el número premiat, passarà al sorteig del dia següent, i així successivament fins que hi hagi un guanyador.

Animeu-vos que mentre contribuïu a l’Escola Inclusiva, us podreu posar les botes aquest Nadal!!!

cistellaLAVINIA

Finalment, us recordem que s’apropa la Jornada de portes obertes i podrem anar a veure als nostres petits i petites fent aquestes activitats extraescolars que els mantenen tant distrets i amb les que tant aprenen.

Apunteu a l’agenda:

  • Piscina | Metropolitan (P5 i 1r) | 11 de desembre a l’hora de l’activitat (16h).
  • Piscina | Metropolitan (P3 i P4) | 16 de desembre a l’hora de l’activitat (16h).
  • Piscina | Mediterrani (2n a 6è) | 19 de desembre a l’hora de l’activitat (16h).
  • Música | Escola Lavínia | 18 de desembre a les 17:30h.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s