Lavínia: Escola Nova 21

escolanova21

L’Escola Lavínia ha passat a formar part del programa Escola Nova 21. Es tracta d’un projecte amb el propòsit de canvi educatiu i actualització en les pràctiques d’aprenentatge. Aquest projecte es realitzarà juntament amb altres escoles per tal d’impulsar una onada de canvi en el sistema educatiu.

Tal com s’explica al web del programa: “Escola Nova 21 va presentar el mes de maig una crida oberta per seleccionar 200 escoles de Catalunya candidates a formar part d’un procés d’innovació al llarg de tres anys. Aquesta convocatòria ha catalitzat un interessant i profund debat en centenars de centres catalans, i s’ha tancat amb 456 centres educatius que han aprovat al Claustre i al Consell Escolar la seva candidatura. La qualitat i el compromís mostrat en les propostes d’aquests centres ha superat les expectatives del propi programa. Entre aquests hi trobem molts centres que ja destaquen per una trajectòria d’innovació sòlida i altres que consideren que estan en condicions d’iniciar aquest procés. Les candidatures dels centres són una mostra representativa del sistema educatiu català: 68% de públics i 32% de concertats; un 40% tenen, secundària; i un 15% són centres de màxima complexitat. (···) Aquesta tardor iniciarem amb tots els centres participants una reflexió conjunta cap al canvi mitjançant uns tallers que durem a terme durant la segona quinzena d’octubre. Dels centres participants, el mes de desembre seleccionarem una mostra representativa de 30 centres amb els que farem el pla pilot amb la metodologia de canvi. Aquests centres rebran acompanyament, formació i capacitació intensius. I paral·lelament posarem a l’abast dels 481 centres una eina d’autodiagnosi que permetrà a cada centre contrastar en quin punt es troba en relació als quatre eixos del marc d’escola avançada.”

Teniu tota la informació sobre el programa aquí.

 

Posted in General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s