Xerrada: La gestió de les emocions dins la família

L’AFA organitza, pel proper dilluns 9 de desembre a les 18 hores, a la xerrada “La gestió de les emocions dins la família”. L’objectiu de la xerrada és proporcionar a les famílies, docents i persones amb infants al seu càrrec algunes eines bàsiques per aprendre a gestionar les emocions, tant les pròpies com per acompanyar nens i nenes en l’elaboració de sentiments i emocions que apareixen en les seves relacions amb els iguals i adults en el dia dia a casa i a l’escola.

La gestió de les emocions és un aspecte molt important per a la salut emocional de les persones i pel desenvolupament psicoafectiu de nenes i nens. Per poder ajudar els nostres fills i filles i els infants que estan en algun moment al nostre càrrec, hi ha diversos aspectes a tenir en compte:

  • Ser conscients del què sentim: El primer pas per poder gestionar les emocions és ser conscients de que sentim, identificar l’emoció i com ha aparegut. Conèixer el llenguatge del cos i com s’expressen les emocions a través d’aquest ens ajudarà a comprendre’ns a nosaltres mateixos i poder identificar millor les situacions emocionals que viuen els nens i nenes.
  • Com gestionar allò que sentim: Partint de situacions concretes, des de la vivència i l’experimentació de les persones que assisteixin al taller, es proposaran diverses tècniques per a l’adequada gestió d’emocions, com la relaxació, el diàleg, l’escolta empàtica i el psicodrama.
  • Com acompanyar els nens i nenes: A partir del que es treballi a nivell personal, les persones assistents al taller podran comprendre millor les situacions emocionals sensibles que puguin presentar els nens i nenes al seu càrrec, i donar-los les eines per gestionar-les de manera emocionalment saludable.

 

Serà el dilluns  9  de desembre de 2019 a les 18 hores. Hi haurà servei d’acollida gratuït per a facilitar l’assistència a les famílies.

Recordeu que cal confirmar l’assistència per fer una previsió de l’organització de cadires a la sala a ampalavinia@gmail.com o a la secretaria de l’AFA (Nacho) i, si escau, la necessitat del servei d’acollida. Si teniu preguntes relatives al tema, comentaris o dubtes les podeu transmetre al mateix temps que la vostra inscripció  i així poder centrar més el tema segons inquietuds.

cartell emocions

Posted in General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s