Participació i diàleg

Després de l’experiència fantàstica del Teatre fòrum, tal i com mostren els comentaris que heu fet arribar, entrem a la recta final del segon trimestre a l’escola. Aquest trimestre ha vist crèixer la participació de moltes famílies al web, que no s’aturi, i ja hem arribat a la xifra rodona de 80 subscriptors. Arribarem als 100 abans d’acabar el curs? No deixeu de participar-hi, intervenir-hi o, si més no, llegir els comentaris i propostes que fem entre tots. Recordeu que les darreres aportacions apareixen al marge dret del blog. I si per la raó que sigui teniu alguna cosa a dir però no sabeu o no podeu incorporar-la, feu-nos-la arribar via correu electrònic i indiqueu si voleu que aparegui o no el vostre nom, i la incorporarem al web.

De manera que via correu electrònic ens informen que l’equip de 5è de bàsquet va quedar 3r a la Jornada esportiva de La Salle, amb medalla i copa inclosa. Moltíssimes felicitats!!! I també que a la darrera representació de Maria Àngels Anglada. Àlbum de paraules, hi va assistir la Pilar Anglada, germana de l’autora i protagonista d’un dels textos del muntatge, que va agrair el grup el treball sobre l’obra de la seva germana i el va felicitar per la interpretació dels textos. A més, ha fet arribar una carta al grup per repetir el seu agraïment i fer-los arribar una fotografia a la que fa referència un dels poemes del grup. Tot un honor. Per cert, Lapsus Teatre ja disposa d’espai propi a la xarxa (companyia-lapsus.blogspot.com) i l’incorporem a la llista d’enllaços que apareixen al blog.

Finalment, comunicar-vos que en la darrera Junta celebrada es va decidir per majoria l’adhesió de l’AMPA a les plataformes Som Escola i Barcelona Decideix. Trobareu els enllaços a la informació sobre els objectius i activitats de les dues plataformes a l’espai dret del web. I informar-vos que el proper 7 d’abril hi haurà Junta i, com sempre, és el millor moment per fer-nos arribar propostes, suggeriments, comentaris… A més, les actes aprovades de les Juntes estan a la vostra disposició a la Secretaria de l’AMPA.

Com es va demostrar a la xerrada d’ahir, la participació i el diàleg ens fan més forts, ens fan més grans, ens fan més savis. No deixem mai de dir-hi la nostra.

No votis from Barcelona Decideix on Vimeo.

7 thoughts on “Participació i diàleg

 1. No sóc un pare, sinó un avi: el del Marc de 6è i de l’Adrià de 1r. Disculpeu-me la intrusió.
  Tant de bo que no calgués que l’AMPA d’una escola s’adherís a una consulta popular sobre un tema polític. Tant de bo que ni tan sols calgués que el poble convoqués una consulta sobre un tema polític. Voldria dir que, al nostre país, cadascú fa la seva feina. Però quan els polítics no escolten el poble, aquest s’ha d’organitzar. I una manera que té el poble per comprovar si la causa per la qual s’organitza és compartida, és demanar l’adhesió de totes les persones i entitats, no només de les polítiques.
  I sí: 250 entitats, molt poques de caire polític, s’han adherit a Barcelona Decideix. Estigueu tranquils, AMPA del Lavínia: no heu pres cap decisió estranya.
  Ara hem de continuar treballant perquè aviat la participació democràtica sense vetos ni tabús arribi per les vies normals i no calgui destorbar les AMPAs de les seves tasques d’atenció a l’educació dels vostres fills.
  Mentre aquest moment no arriba, gràcies, AMPA del Lavínia, per la vostra adhesió.

 2. Bones!!!!!
  Sóc una mare de P4. Crec que ja no cal que ens preocupem perquè pel que he llegit Barcelona Decideix ja s’ha dissolt.
  M’encanta la nostra escola perquè penso que dona molta importància als valors. Penso que la població civil decideixi fer una consulta popular amb els seus recursos té molt mèrit. Pel que se l’escola no ha dit que s’ha de votar sí o no simplement recolza una iniciativa del poble. Avui en dia política ho es tot i si no ens volem posar en política no podríem fer res.
  Crec però que als estatuts de la junta hauria de constar si aquestes coses es poden fer o no i així ens evitem “conflictes”.
  AMPA, moltes gràcies per la feina que feu i malgrat tenir opinions diferents seguir treballant per l’escola.

 3. Hola , som els pares del Nil de 1er i la Laia de P3. Estem plenament d’acord amb el que ha comentat el Xavier Vicens. Gràcies, a tots els membres de l’Ampa, per fer la tasca que feu!

 4. Hola,
  Som els pares d’en Marc Vicens de 5è.

  Volem aprofitar l’eina que ens facilita aquest blog i l’encoratjament a comentar i opinar sobre temes que en ell es tracten, per expressar el nostre suport a la decisió de la Junta de l’AMPA de l’escola Lavínia a adherir-se a la campanya Barcelona Decideix.

  Entenem per les explicacions facilitades per la Presidenta que va ser una decisió majoritària i democràtica d’un grup de persones que “voluntàriament” representen els pares i mares de l’escola. Són ells qui treballen “voluntàriament” per tirar endavant totes les activitats, idees, projectes…, en definitiva tota la feina que no és poca, que representa organitzar i controlar el bon funcionament de la comunitat extra-escolar.

  Sempre des de fa 14 anys que formem part del col.lectiu de pares/mares d’aquesta escola, hem valorat l’esforç “voluntari” dels membres de la Junta de l’AMPA. Sempre hem pensat que vetllen “voluntàriament” pels postres interessos el millor que poden (no sempre és fàcil encertar decisions al gust de tothom), i sempre convençuts que fan bona disposició dels càrrecs “voluntaris” que ocupen, sinó fos així segurament haguéssim format part de la Junta per millorar des de dintre i no per criticar des de fora. Penso que és prou motiu d’agraïment a la seva tasca.

  En el cas que ens ocupa, Barcelona Decideix és un moviment social promogut per un voluntariat civil, per tant “ara no cal discutir” si l’AMPA s’ha implicat políticament. D’altra banda el fet d’adherir-se crec que no ha representat cap despesa per l’AMPA, per tant “ara no cal” qüestionar ni tan sols insinuar si les quotes que paguem estan ben administrades.

  No volem entrar en cap polèmica ni espero que en cap atac personal, no és aquesta la nostra intenció, només reiterar el nostre suport a la decisió democràtica de la Junta de l’AMPA, com bé diu la Núria “la diversitat d’opinions i les discrepàncies son , com no, llegítimes, i poder-les ventilar i debatre forma part de la sana gestió democràtica.

  Endavant doncs.

  1. El llenguatge escrit és una eina meravellosa que tenim els humans per poder-nos comunicar, però té una feblesa: les paraules es poden malentendre, manipular o tergiversar . Per tant, després d’haver llegit el cometari del Sr. Vicens hem sentit la necessitat d’aclarir algunes idees.
   Nosaltres també formem part de l’escola Lavínia des de fa molts anys, concretament 16. En aquests anys hem tingut temps de participar en la junta de l’AMPA com a membres actius, hem col•laborat com a voluntaris en el muntatge dels encants i hem valorat molt i molt la feina de l’AMPA (entre d’altres motius perquè sabem de primera mà de què es tracta). Entenem que és una col•laboració “voluntària” però aquest caràcter no l’eximeix d’estar regida per una normativa (es pot consultar al Decret de l’any 87 de la Generalitat de Catalunya) i tampoc no queda lliure de crítiques, que els socis també tenen dret a manifestar sempre que siguin JUSTES i FONAMENTADES (entre d’altres raons perquè paguen una quota )
   En cap moment s’ha qüestionat la labor de l’AMPA en general. Només s’ha criticat una actuació concreta per la senzilla raó de què, tal i com consta a la normativa vigent, l’AMPA no és una associació per a discutir temes POLÍTICS i per tant la Junta no està legitimada per decidir en nom de tots els socis sobre l’adhesió a “Barcelona Decideix”.
   Per tant, l’afirmació de què “ara no cal discutir si l’AMPA s’ha implicat políticament” ens sembla que revela un tarannà poc democràtic. Difícilment pot ser democràtica una decisió il•legítima, que a més desautoritza qualsevol opinió divergent.
   No entrem en cap atac personal, ni opinem sobre el plantejament de “Barcelona Decideix” que pot ser “un moviment social promogut per un voluntariat civil” però que té una intencionalitat clarament política.
   Per acabar, volem remarcar que l’AMPA té únicament objectius educatius i que els membres de la Junta han de conèixer . Els volem també agrair l’esforç i el temps dedicat.
   Endavant, doncs.

 5. Hola,
  Som els pares de la Marina de 5è i pensem que l’AMPA no és una plataforma política. No es pot considerar que el criteri polític d’una part de la societat catalana és compartit per tothom.
  L’AMPA de l’escola som tots els pares i mares independenment de la nostra orientació política. Adherir-se a un moviment polític no és una funció de l’AMPA ni tan sols de la FAPAC. La idea del Barcelona Decideix només va estar recolzada per un 18% de la població de Barcelona.
  Entenem que l’AMPA és una associació de pares i mares, apolítica i laica. La seva missió ha de ser vetllar i col·laborar en el funcionament de l’escola. La nostra quota de l’AMPA no esta destinada a fins polítics i esperem que no s’utilitzi per donar soport a cap organització o moviment d’aquest tipus.
  Hi ha temes que no són susceptibles de votació en una reunió de l’AMPA donat que no tenen cap relació amb el món escolar. Les preferències polítiques de cadascú ténen altres àmbits on poden desenvolupar-se.

  1. Gracies família de la Marina de 5 è per expressar la vostra opinió. Responent al vostre comentari, i com a Presidenta de la Junta de l’AMPA, voldria explicar el procés en la pressa d’aquesta decisió.
   La objecció sobre la legitimitat de prendre un posicionament en nom de la resta de socis, en una qüestió de caire polític, (entenent que l’assemblea no ens ha delegat per aquesta funció) va ser expressada per mi mateixa a la resta de la Junta abans de considerar votar (en qualsevol sentit) sobre l’adhesió. Aquesta objecció va ser objecte de debat en una reunió extraordinària en la qual, la opinió majoritària –que no unànime i on vaig demanar constes la meva posició en contra- desprès del debat va ser considerar que la Junta, com a tal, estava legitimada per prendre aquest posicionament. Com es normal en un funcionament democràtic, es va acatar la decisió majoritària. Posteriorment es va votar l’adhesió amb el resultat que ja ha comentat la Marta, responsable del blog.
   Faig aquestes consideracions no amb ànim de polemitzar sinó per donar resposta al vostre comentari ( lamento si potser heu sentit que la Junta s’ha sobrepassat en les seves funcions) i perquè crec que en qualsevol òrgan de gestió d’un col•lectiu, es fonamental la transparència i la informació sobre el seu funcionament. (ja sabeu que les actes de Junta un cop aprovades estan sempre a la vostra disposicio). Tanmateix, la diversitat d’opinions i les discrepàncies son , com no, llegítimes, i poder-les ventilar i debatre forma part de la sana gestió democràtica. Reitero l’agraïment per comunicar el vostre parer i, com sempre, des d’aquí seguim demanat i encoratjant a tots els pares i mares a comentar, expressar-se i opinar sobre aquest tema o qualsevol altre tema , proposta o qüestió que susciti el vostre interès.
   Núria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s