Sant Jordi al Lavínia

Il·lustració: Àlex Roca
Il·lustració: Àlex Roca

Jocs Florals

Avui és Sant Jordi i, com cada any, celebrem els Jocs Florals al Lavínia. Aquest certamen literari és obert a totes les famílies. A partir de les 14.15h podreu entrar  al pati de l’escola per gaudir conjuntament de l’esdeveniment.

A més a més, com és habitual, l’AMPA organitzarà la parada de llibres de segona mà. Dels llibres donats per les famílies durant els darrers dies, l’escola n’ha fet una primera selecció dels que interessa incorporar a la biblioteca i els diners recollits amb la seva venda es destinaran a l’adquisició de llibres nous per a la biblioteca de l’Escola. Per altra banda, volem recordar-vos que aquells pares i mares que pugueu ser una estona a la parada per ajudar en la venda de llibres, us poseu en contacte amb la Mercè. Els torns són de 8.30 a 9h i de 15.30 a 18h. Aquest any, les roses aniran a càrrec dels alumnes de 6è per finançar-se la neu.

Seguirem Vivint

A banda, aprofitarem la ocasió per col·laborar en el projecte Seguirem Vivint. A continuació us donem més informació sobre el llibre i el projecte que hi ha al darrera i com aconseguir-lo amb un descompte especial:

Seguirem_2aLa Gina va morir fa un any. Després de la seva mort, inevitablement, la seva mare, Elisabet Pedrosa, va començar a escriure Seguirem vivint. És un text de comiat, de record de la filla, d’agraïment, i per compartir una mort reveladora, despullada, sense eufemismes i punyent; i és també un cant a la vida, la d’aquí, i la de més enllà. És la història del Pol i del Jan, dos nens de l’escola Lavínia, als que se’ls va morir la germana, la Gina, i de com la família ha transformat el dolor en alguna cosa positiva i lluminosa. El llibre és un testimoni excepcional per sensibilitzar sobre el gran paper d’acompanyament a la mort de les cures pal·liatives pediàtriques, perquè sigui un dret el que ara encara és un privilegi: que tot infant en situació crítica mori acompanyat. Per aquest motiu, els drets d’autor del llibre seran donats a l’equip de cures pal·liatives de l’Hospital Sant Joan de Déu com a part de la campanya http://implica-t.org/ca/campaigns/seguirem-vivint/

Preu especial Sant Jordi per als lectors molt especials de l’Escola Lavínia: 10 €.

Recomanacions literàries

Aprofitem l’ocasió per recomanar Pessebres de sorra a la Pineda escrit per una mare de l’escola, escultora i coordinadora del “Pessebre de sorra” de La Pineda, la Núria Vallverdú, i en Mario Hernández, escultor:

2009_pano_escultors.jpgPel pont de la Constitució, des de l’any 2000, venen entre 6 i 10 artistes internacionals i fan un conjunt escultòric de sorra, de grans dimensions, a la platja de La Pineda, a Vila-seca, on s’hi estan totes les festes de Nadal.  Les quinze edicions que ha tingut fins el moment han permès veure unes obres d’alta qualitat artística i tècnica que, per la seva característica d’efímeres, només resten a la nostra memòria o a la documentació gràfica que se n’ha fet.  Aquest llibre, editat l’any 2011, és un recull de més de 200 fotografies dels onze pessebres que s’havien fet fins llavors, per tal de fixar en el temps una obra que ja ha desaparegut, potser fa anys, i que  ja s’ha convertit en un clàssic de la Costa Daurada. Preu: 10 €

Podeu fer-hi un tastet del llibre aquí:

 

Les comandes dels llibres es centralitzaran a través de la Mercè (ampalavinia@gmail.com). Caldrà fer la comanda per mail abans de dilluns 27 d’abril.

Si sou pares/mares escriptors, heu editat algun llibre i voleu que en parlem al nostre bloc de l’AMPA podeu fer-nos arribar la informació (ampalavinia@gmail.com) i la publicarem al nostre bloc.

Posted in General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s