Vine a celebrar Sant Jordi a la nostra parada de llibres

Coneix les nostres recomanacions i vine a triar i remenar el teu llibre

A l’escola Lavínia ens agrada, i molt, Sant Jordi! Ens enamoren les bones històries, les que ens fan riure, ens commouen i ens entretenen. Enguany, celebrarem la diada amb més alegria i il·lusió que mai. El proper 22 d’abril, de 15.30 a 18h, l’AFA organitza una parada de venda de llibres nous i de segona mà davant de l’escola. Hi esteu tots i totes convidades! Us hi esperem!

La venda de llibres nous anirà destinada a la Comissió per a una Escola Inclusiva, i la de llibres de segona mà, a renovar el fons de la biblioteca escolar. Els dies 20 i 21 d’abril, les famílies podeu portar a l’escola aquells llibres que no utilitzeu, amb l’objectiu de ser venuts a preus simbòlics.

A continuació, us presentem algunes propostes irresistibles que trobareu a la nostra parada. Són les nostres recomanacions, però hi ha molt on remenar i triar: apropeu-vos-hi i escolliu el llibre que més us atrapi!

La meravellosa i horripilant casa de la iaia

Meritxell Martí i Xavier Salomó

Editorial Combel

La casa de la iaia és un lloc una mica especial perquè amaga moltes sorpreses… Fixa’t bé en tots els detalls, però vigila, perquè et pots endur més d’un ensurt! I, sobretot, recorda això: mira cap al cel quan es faci fosc…, perquè no tot és el que sembla! Un nou títol del tàndem Meritxell Martí i Xavier Salomó, autors del supervendes Un sopar de por i molts altres llibres. Amb una pila de detalls per descobrir i solapes que amaguen secrets misteriosos.

______

Vet aquí… un drac

Beatrice Blue

Editorial Cruïlla

Vet aquí que en un regne màgic hi havia un drac que tenia tot el poble atemorit. Era gegant, dolent o terrorífic, o això és el que deien les històries. A vegades, però, les coses no són com semblen. Una nova manera d’abordar la figura llegendària del drac, en una història fantàstica i divertida, regal perfecte per a aquest Sant Jordi. La Beatrice Blue és directora d’art i autora/il·lustradora que treballa en la indústria editorial i també en la d’animació. És autora també de Vet aquí…la banya de l’unicorn i Vet aquí… la primera sirena.

______

Les Bruixes d’Arlet

Bel Olid i Pep Montserrat

Editorial Combel

Les bruixes, personatges de l’imaginari infantil de totes les èpoques, són les protagonistes d’aquest conte, tot i que aquestes són unes bruixes ben singulars. La seva vida plàcida es veu alterada quan troben un ou al bell mig del bosc. Totes set decideixen guardar l’ou al calaix de l’aparador de casa. L’endemà, l’ou emet sorolls: són d’un petit unicorn amb banya i crinera, aletes de seda i estrelles als peus. La crítica de la revista Faristol destaca del text de la mataronina Bel Olid que és “una obra ben construïda per a lectors inicials. La història és lineal i de ben fàcil seguiment”, i les il·lustracions del Pep Montserrat són “encertades”, fent simpàtiques i entranyables aquestes bruixes que viuen al poble d’Arlet.

______

Coneixes la Pippi Calcesllargues?

Astrid Lindgren i Ingrid Vang Nyman

Editorial Kókinos

La Pippi Calcesllargues és coneguda i estimada a tot el món. Al llarg de diverses generacions, nens i grans s’han sentit captivats pel seu esperit independent, imaginatiu, generós i divertit. Aquest volum, en format àlbum, pretén introduir, recrear i apropar, als més petits, l’extraordinari personatge de la Pippi Calcesllargues, la nena més forta del món. També us recomanem les històries que Kókinos ha editat en format còmic, també pensades per als més petits però editades només en castellà (llàstima). L’Astrid Lindgren (1907-2002) va escriure alguns dels llibres infantils més memorables i la seva obra ha estat traduïda a més de vuitanta idiomes, des de l’àrab al zulú. L’Ingrid Vang Nyman (1916-1959) va il·lustrar nombroses obres de l’Astrid Lindgren i va ser la primera a dibuixar la Pippi. 

______

Els calçotets del llop i el trencaavellanes

Wilfrid Lupano, Mayana Itoïz, Paul Cauuet

Editorial Astronave

Arriba el Nadal al bosc del llop que porta calçotets! És època de celebracions, bons àpats i regals. I el menjar preferit per les festes són les avellanes! Mentre tothom s’esforça en els preparatius, la senyora òliba reparteix els seus regals. I què té per al llop? Un magnífic trencaavellanes amb aspecte de mussol…

Sisena aventura d’aquest llop peculiar amb calçotets (per no passar fred al culet) i l’ecosistema de personatges del bosc que l’acompanyen, entranyables i divertidíssims. Amb lletra de pal per a facilitar la lectura als més petits de la casa, us recomanem aquesta col·lecció perquè les històries tenen molt de ritme, fan riure la canalla (i més d’un adult) i són molt originals i entretingudes.

______

Gos Pudent a la granja

Colas Gutman i Marc Boutavant

Editorial Blackie Books

Arriba una nova aventura del Gos Pudent! En Gos Pudent és un gos de ciutat, no ha anat mai al camp. I encara menys a una granja. Per això quan el conviden a passar uns dies en una granja, no pot estar més content… Una de debò! Amb animals i conreus! Però la vida al camp de vegades no és tan idíl·lica com ens la pinten, i el nostre estimat protagonista sembla que és un imant que atrau desastres… Què li depararà a en Pudent aquesta excursió campestre?

La sèrie d’animació que emeten actualment al Súper3 fa d’aquest personatge, imaginat per Colas Gutman i il·lustrat per Marc Boutavant, una cara coneguda entre els infants i una atractiva tria per a aquest Sant Jordi.

______

Superpatata. Enrenou Còsmic. Episodi 1. El retorn del rei Llimac

Artur Laperla

BANG edicions

El rei Llimac i un altre presoner perillós han aconseguit fugir de la presó interestel·lar microniana de màxima seguretat. En una nau robada, travessen la galàxia a corre-cuita, rumb a… la Terra. I a la Terra… En Superpatata té altres problemes: el Mastegador s’ha implantat una poderosa mandíbula de metall trituradora i vol estrenar-la mastegant la més superheroica de les patates. I això és només el començament…

Una nova aventura de Superpatata, un dels personatges més coneguts de Mamut Còmics, un projecte que va néixer amb l’objectiu d’apropar el còmics als més menuts de la casa. I, sense dubte, ho estan aconseguint! Visca els còmics i el Superpatata!

______

Els pòstits del senyor Nohisoc

Tina Vallès i Christian Inaraja

Editorial La Galera

Hi ha un camió de mudances aparcat davant de l’edifici on viu la Clàudia. Té un veí nou! Quina cara fa? A què es dedica? Per què viu sol? L’enigmàtic veí ha arribat amb un carregament de caixes de llibres i la Clàudia s’ha entossudit a descobrir qui és. Però no li serà fàcil. El veí sembla que no sigui mai a casa. Després d’una setmana, l’únic que en sap és que es comunica amb pòstits. Com deu ser algú que en temps de mòbils encara envia notetes de paper? Una història misteriosa de pòstits que van i venen pel replà de l’escala! Aquesta novel·la de la Tina Vallès, amb il·lustracions del Christian Inaraja, va guanyar el Premi Folch i Torres 2020. Com diu el Pep Molist, estem davant “d’una narració imaginativa i suggerent que gira al voltant d’una relació entranyable”.

______


La casa dels ratolins vol 3- El Sam i Júlia van a la fira

Karina Schaapman

Editorial Blackie Books

Endinsa’t en el món en miniatura de la casa dels ratolins, una casa que no s’assembla a cap altra! El Sam és el millor amic de la Júlia. La Júlia és la millor amiga del Sam. El Sam és SUPERtímid. La Júlia és SUPERcuriosa. Tornen a viure junts una pila d’aventures a la casa dels ratolins. Arriba la fira i tots els ratolins de la casa estan d’allò més nerviosos, és un gran esdeveniment. El Sam i la Júlia estan tan emocionats! Somien pujar a la gran muntanya russa, al tren de la bruixa, als autos de xoc, als cavallets… Però ―oh, no!― per poder pujar a totes les atraccions necessiten reunir una mica de diners. Com ho aconseguiran? Una vegada més, l’astúcia (amb una mica d’ajuda) serà la seva gran aliada. la casa dels ratolins és un lloc màgic i ple de sorpreses. T’atreveixes a entrar-hi?

______

Hamnet

Maggie O’Farrell

L’Altra Editorial

Un dia d’estiu de l’any 1596, una nena de Stratford-upon-Avon, un poble a prop de Londres, torna de l’escola cansada, amb febre, mal de cap i poques ganes de jugar amb el seu germà bessó, el Hamnet. Angoixat, ell busca per tota la casa algú que pugui ajudar-los, però no hi troba ningú. La mare, un esperit lliure i excèntric, és al jardí on cultiva plantes medicinals, a més d’un quilòmetre de distància, vigilant els ruscos d’abelles. El pare és a Londres, treballant al teatre, i la germana gran i l’àvia han anat al poble a comprar. Cap és conscient de la tragèdia que s’està desfermant a casa seva. 

Guanyadora del Women’s Prize de Narrativa 2020, és una història que t’embolcalla, et sacseja, et trasbalsa. Amb uns personatges polièdrics i ben construïts, especialment la protagonista femenina. Una joia que tots els amants del teatre, de la llibertat, de la vida en definitiva, hauríem de llegir.

______

Finlàndia. Una apologia de l’educació pública del nostre país

Manel García

Arpa Editorial

Professor amb trenta anys d’experiència, el Manel García defensa a Finlàndia l’escola pública catalana. Una reacció apassionada però serena, irònica però compromesa, contra les anàlisis a la moda sobre el nostre sistema educatiu. Un assaig que ens convida a reflexionar, a repensar, a reconstruir, a fer autocrítica, i on l’autor defensa que calen més recursos que discursos, i demana emmirallar-nos en sistemes educatius de societats similars a la nostra, com podria ser la portuguesa, que està invertint molt en educació.

______

Mamut

Eva Baltasar

Club Editor

Mamut és el tercer volum del tríptic format per Permagel i Boulder. En aquesta ocasió, la  protagonista és una dona de vint-i-quatre anys que decideix renunciar a la seva feina com a sociòloga becada que treballa amb “casals d’avis i residències de la tercera edat”, abandonar la ciutat i instal·lar-se a viure al camp. Així, esdevé la mestressa d’un mas aïllat. A més a més, la protagonista té un objectiu, que és aconseguir que un home li faci un fill i, així, ser mare soltera. La vacuïtat de la feina la disgusta, la vida a la ciutat la repel·leix i el que vol és “gestar”.

Com ja sabeu els que coneixeu l’escriptura de l’Eva Baltasar, autora també de nou poemaris, la història està narrada de manera poètica i perseguint la bellesa del llenguatge, tot i que es diferencia de les seves dues anteriors novel·les per la rellevància que pren el paisatge i per ser la més breu de les tres.

Posted in General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s