Fe d’errates: escola inclusiva

Al post anterior, ens referíem evidentment a la Comissió per una Escola Inclusiva, i no exclusiva, com ha aparegut finalment. De pas, ja que no estava inclòs al blog, afegim l’escrit que va elaborar la Comissió per explicar les seves finalitats i el sentit dels encants.

L’AMPA de l’Escola Lavínia, i concretament la seva Comissió per a una Escola Inclusiva (abans Comissió de la Diversitat), vetlla per facilitar al màxim la participació dels infants  amb necessitats especials en activitats extraescolars i colònies per a les quals és necessari el suport d’un monitor/a per a benefici tant de l’alumne/a com del grup en general. Parlem bàsicament d’infants amb alguna discapacitat, o que necessiten algun suport per la seva condició física. En aquestes situacions, -no sempre diagnosticades- pot resultar necessari incrementar la ràtio de monitors per tal de garantir tant l’adaptació de l’alumne com el correcte funcionament de l’activitat.

Per tal de fer front a aquestes despeses, la Comissió per a l’Escola Inclusiva organitza els encants des de fa 8 anys. També la venda de roses el dia de Sant Jordi, i el sorteig de la panera de Nadal serveixen per a recaptar fons. A altres escoles, aconsegueixen fons incrementant 2 ó 3 euros les quotes mensuals de l’Ampa.

En principi, el suport d’aquests infants amb NEE (Necessitats Educatives Especials) en horari escolar, correspon a l’Administració i a l’Escola, però en els temps difícils de retallades educatives, l’AMPA vol estar atenta i col·laborar quan sigui necessari per a que cap nen/a amb necessitat de suport sigui allunyat del seu dret d’escolarització a l’escola ordinària.

Pensem que l’escola inclusiva enriqueix tots els alumnes, també als companys que conviuen amb algun infant amb NEE. Aquest aprenentatge no és curricular, però resulta valuós en ares de tenir una societat més justa i més oberta, més humana.

I tothom, (tingui fills amb necessitats específiques, tingui fills sense aquestes necessitats, o fins i tot si no té fills) hauria d’estar a favor d’una societat més justa, una societat formada per persones sensibles davant les necessitats dels altres, una societat que visqui la diferència sense traumes i amb total normalitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s