Torneig meritori dels laviniets escaquistes

Les virtuts dels escacs en el plànol pedagògic (desenvolupament del raonament) i personal (reflexió, autocontrol, saber perdre) són ben conegudes. Per això és una bona noticia que els escacs s’estiguin consolidant com activitat a Lavínia. I, més encara, que en el curs en el qual s’ha reiniciat l’extraescolar escaquística a 4rt, dues nenes i dos nens dels que hi participen hagin deixat el pabelló de l’escola molt alt a la principal competició de la seva categoria, el Campionat Escolar de Barcelona per Equips. El grup format per l’Adrià Falcón, la Valentina Martos, la Cristina Álvarez i el Cesc Ramon, malgrat partir d’una posició modesta al rànquing inicial de jugadors de 8 i 9 anys (eren el 17è equip d’entre 20), ha aconseguit acabar en el lloc 13è després de les sis rondes de joc, de les quals han vençut en tres. En el decurs del torneig, s’han hagut d’enfrontar no només amb d’altres escoles, sinò també amb nens que juguen a clubs barcelonins, on reben una formació específica molt avançada. Així doncs, la classificació final es pot considerar molt meritòria, donat que per a tots els alumnes de Lavínia es tractava del primer torneig que jugaven.

Molt destacats han estat els resultats aconseguits per la Valentina i l’Adrià. La Valentina, amb 4 victòries, 1 empat i només 1 derrota, ha acabat entre els 20 millors jugadors d’un torneig amb 95 participants individuals, demostrant un talent amb molt de futur. L’Adrià, amb 3 punts, ha aconseguit el 50% de la puntuació total, assolint una gran millora del seu joc al llarg del campionat i convertint-se en un pilar de l’equip. El Cesc Ramon, per la seva banda, que va fer 2 punts, defensà amb dignitat el primer tauler (sempre difícil) i això li va donar l’oportunitat d’enfrontar-se amb una jove campiona barcelonina. I la Cristina, després de mostrar molta tenacitat ronda rere ronda, va aconseguir 1 punt.

En aquests resultats, ha estat molt important el suport de l’escola d’escacs EDAMI (del conegut jugador Miguel Illescas), la qual que es responsabilitza de l’activitat al Lavínia. Tant el monitor Patxi Molinas com el coordinador, Michael Rahal, han donat un suport constant als nostres laviniets.

I, més enllà de la competició, l’ambient d’amistat que es va anar formant entre tots els participants ha resultat un dels grans atractius pels nens de la nostra escola, que han fet moltes coneixences que no oblidaran. La companyonia i la cavallerositat són aspectes molt treballats a aquestes competicions, de fet l’eslogan de la Federació Internacional d’Escacs és “Gens una sumus” (“Som una família”).

Així doncs, ja veieu el que poden aportar els escacs als vostres fills i filles. L’any que vé probablement l’activitat d’escacs s’ampliarà a més cursos. Esperem trobar-vos-hi!!

One thought on “Torneig meritori dels laviniets escaquistes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s