Llegim junts, tu i jo

(Abans de la lectura, la manduca. Esperem que avui us arribin els menús impresos. Si no fos el cas, recordeu que els podeu trobar al menú dret del blog. Aquest mes, a més, l’Escola també els ha penjat al seu web. Per cert, us va bé com els tenim posats? Us agradaria més que els pengéssim com ha fet l’Escola?)

Anem al tema. Avui és el Dia Internacional del Llibre Infantil. De fet, ja sabem que el mes d’abril és un mes especialment relacionat amb la lectura. De manera que hem decidit reactivar un grup que es va crear fa uns quants anys al Facebook: Parlem de llibres… a l’Escola Lavínia. Per no carregar aquest blog amb informacions que no són estrictament d’activitat de l’AMPA, hem pensat trobar-nos allà per parlar de les lectures. Si us sembla bé, uns dies abans de Sant Jordi, farem un resum de l’activitat del grup per als que no hi participeu.

Per ara, com a tastet, adjuntem una llista de llibres nous que recomanava un pare de l’Escola per a aquest Sant Jordi, i el missatge de commemoració que ha penjat avui la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Llegim junts, tu i jo.
Veiem que les lletres formen paraules
i les paraules es converteixen en llibres
que estrenyem entre les mans.

Sentim xiuxiuejos
i rius bulliciosos a les seves pàgines,
óssos que canten,
gracioses melodies a la lluna.

Entrem en misteriosos castells
i de les nostres mans pugen fins als núvols
arbres en flor. Veiem nenes valentes que volen
i nens que atrapen les estrelles.

Llegim junts, tu i jo, fent voltes i voltes,
recorrent el món amb l’alegria als llibres.

Poema de Pat Mora
Traducció Jordi Ferré i Ybarz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s